Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 7036
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: PhotoSoft » 31 sty 2018, 15:54

Nic z tej odpowiedzi nie wynika. Zablokowali SSLv3?
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

lubiekoszule
Posty: 79
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: lubiekoszule » 01 lut 2018, 11:02

PhotoSoft pisze:Nic z tej odpowiedzi nie wynika. Zablokowali SSLv3?

odpowiedź :
"Tak, to bardzo stary i niewspierany protokół z dużą ilością błędów. Nie nalezy go używac."

PhotoSoft
Administrator
Posty: 7036
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Kontaktowanie:

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: PhotoSoft » 01 lut 2018, 14:03

Proszę pobrać nowy instalator.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

lubiekoszule
Posty: 79
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: lubiekoszule » 02 lut 2018, 09:20

Działa !

:D

dziękuje i pozdrawiam
Jacek

rom-cars
Posty: 3
Rejestracja: 06 lut 2018, 22:14

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: rom-cars » 06 lut 2018, 22:26

Witam
Mam mały problem z konwersją starego opisu na nowy, na początku wspomnę iż dublują mi się aukcje w EU, nie mogę znaleźć opcji aby przefiltrować te które są już nie aktywne, chciałbym widzieć tylko trwające aukcje.
Z konwersją zrobiłem tak, że zaznaczyłem sobie cały opis do przetworzenia i wszystko prawie ok, mam trwających około 1900, 57% miałem ze starym opisem a w EU było ich około 3 tys, ponieważ tak jakby widział aukcje, które np po zmianie opisu nie są zakończone, tylko na aukcji jest link do aktualnej oferty.
Eu sobie to przerobiło i tam gdzie nie miał aktywnej aukcji miał błąd, ale aktualną przerobił.
A teraz w Allegro dalej mam informację że 99% aukcji ma nowy opis a powinno być 100%. Po przefiltrowaniu EU nie widzi aukcji ze starym opisem, a Allegro widzi ale tam oczywiście nie można przefiltrować, która jest ze starym opisem, otwierając 1900 aukcji pojedynczo zajmie mnóstwo czasu.
Czy ktoś pomoże w tej sprawie???

Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 427
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: Zildijan » 06 lut 2018, 23:39

Aby widzieć trwające, odśwież listę i wybierz Trwające. Ewentualnie odśwież numery aukcji. Zakończone powinny być w Niesprzedane.

Co do wykrycia starego opisu, może spróbuj wejść do swojego sklepu, wejdź w aukcje i wybierz Wszystkie przedmioty sprzedającego.
Zaznacz "szukaj w opisach" i wpisz w wyszukiwarkę coś z ze starego kodu html, czego nie ma w nowym opisie.

Zielu
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 754
Rejestracja: 05 wrz 2016, 10:08

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: Zielu » 07 lut 2018, 08:43

Po pierwsze, wykonaj jedną z opcji aktualizacji aukcji czyli Odśwież -> Szybki import brakujących trwających aukcji.

Po drugie, przełącz się do sekcji "Trwające", gdzie będziesz widział tylko wystawione aukcje. Tak jak napisał Zildijan.

Po trzecie, włącz opcję filtrowania listy przedmiotów poprzez zawartość nowego opisu.
Tutaj świeży post jednej z użytkowniczek @audiomaxsiedlce z łopatologicznym opisem jak to zrobić :) http://www.easyuploader.pl/forum/viewtopic.php?p=21913#p21913
Z tym, że Ty musisz zrobić odwrotnie czyli wybierz "Nowy opis: Nie".

Jeśli wciąż nie będziesz widział tej aukcji, która się ostała, jedyną opcją będzie wykonanie aktualizacji Allegro -> EU, również dostępnej w opcjach Odświeżania. I wtedy spróbuj ponownie wykonać trzy powyższe kroki.
Pozdrawiam,
Paweł Z.

:)

rom-cars
Posty: 3
Rejestracja: 06 lut 2018, 22:14

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: rom-cars » 07 lut 2018, 17:26

Sprawa załatwiona, ale mówię jak to było może komuś się przyda.
Jakiś czas nie używałem EU, około 4 miesięcy. Ostatnio po uruchomieniu pomyślałem, że trzeba zaimportować aukcje bo trochę się zmieniło, ale przez swój błąd odznaczyłem pole "Pomiń aukcje występujące już w bazie" i dlatego EU zdublowało mi wszystkie aukcje, żadne odświeżania numerów itd.. nie skutkowało.
Usunąłem wszystkie aukcje zaimportowane z EU i zaimportowałem jeszcze raz wszystkie trwające i dopiero wtedy wskoczyły tylko obecnie trwające aukcje, wtedy również EU znalazło 2 aukcje ze starym opisem i już wszystko poprawiłem i mam 100% na All ;)

Zielu dzięki za tak szczegółowe instrukcje, ale to wszystko wcześniej znalazłem sam :P

Pozdrawiam

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 303
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: audiomaxsiedlce » 07 lut 2018, 19:36

:roll: :roll: :roll: :roll: @rom-cars, zazdraSZCZAM :) tych 100%, mi jeszcze dziergania prawie 20% zostało, ale to już z górki, do czerwca wydziergamy ;) i na zasłużony :x 8-) urlop
Pozdrawiam
Joanna

rom-cars
Posty: 3
Rejestracja: 06 lut 2018, 22:14

Re: Konwersja opisu - zmiana w trwających aukcjach

Postautor: rom-cars » 08 lut 2018, 13:15

To co Ty tyle dziergasz???


Wróć do „Pomoc w obsłudze programu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości