Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Prestashop + paczkomaty

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 08 lip 2019, 14:01

Lista zmian w module Kontrahenci:
  • dodano możliwość importu danych punktu odbioru dla zamówień ze sklepu PrestaShop.
    Obrazek Wymaganym warunkiem jest ich umieszczenie w wiadomości od kupującego w następującym formacie:Kod: Zaznacz cały
     
     

    Kod: Zaznacz cały

    Wybrany punkt odbioru: NAZWA (id: ID) ULICA, KOD MIASTO
    

misza90
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: misza90 » 11 lip 2019, 10:59

Jak to zrobić?
Trzeba zmodyfikować pliki modułu w Presta?
Będzie działać tylko w moduł Sensbit czy także w module od Inpostu?
 

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 15 lip 2019, 12:11

przetestowane, z modułami od Sensbit działa :)

https://sensbit.pl/?r=YNWZ3M
Ostatnio zmieniony 27 sie 2019, 10:47 przez robi1976, łącznie zmieniany 1 raz.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 19 lip 2019, 11:24

Dodałem opis konfiguracji :arrow: viewtopic.php?t=5082  :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 19 lip 2019, 15:08

Pobieranie paczki w ruchu działa z modułem od Sensbit
Dane punktu wreszcie są pobierane i można nadawać przesyłki z EU :)

https://sensbit.pl/?r=YNWZ3M
Ostatnio zmieniony 27 sie 2019, 10:46 przez robi1976, łącznie zmieniany 1 raz.

misza90
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: misza90 » 22 lip 2019, 12:54

Śmiga :) Dziękujemy.

Po imporcie danych paczkomatu - nie działa znacznik [PKT_ODB_KOD] ).

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 23 lip 2019, 13:27

Działa tylko właśnie okazało się, że moduł Sensbit pomija kod pocztowy punktu. Musicie im to zgłosić.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

misza90
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: misza90 » 23 lip 2019, 13:56

Panie Marcinie proszę o ponowną weryfikacje. ID paczkomatu oraz kod pocztowy paczkomatu wydaje się być pobierany prawidłowo. Przesyłki są generowane przez EU prawidłowo. W mailach generowanych przez EU brakuje nazwy paczkomatu czyli [PKT_ODB_KOD].

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 23 lip 2019, 14:01

potwierdzam, wiadomość z EU po nadaniu ze znacznikiem [DDW]:
Adres do wysyłki:
Paczkomat
Al. Powstańców Wielkopolskich 102
64-920 Piła
wiadomość w sklepie:
Wybrany punkt odbioru:
Paczkomat (id: PIL03A)
Al. Powstańców Wielkopolskich 102, 64-920 Piła
Ostatnio zmieniony 24 lip 2019, 10:42 przez robi1976, łącznie zmieniany 4 razy.

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 23 lip 2019, 14:15

PhotoSoft pisze:
23 lip 2019, 13:27
Działa tylko właśnie okazało się, że moduł Sensbit pomija kod pocztowy punktu. Musicie im to zgłosić.

Pan Tomasz odpisał:
Niestety kod pocztowy nie istnieje w wyniku zapytania o listę dostępnych punktów w PWR
wszystkie dane dostępne dla punktu BD-106088-31-09 to +"DestinationCode": "BD-106088-31-09"
+"StreetName": "POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH 53"
+"City": "Bydgoszcz"
+"District": "Bydgoszcz"
+"Longitude": "18.0389"
+"Latitude": "53.1303"
+"Province": "Kujawsko-Pomorskie"
+"CashOnDelivery": "true"
+"OpeningHours": "Pn-Pt:05:30-20:00, So:06:30-14:00, Nd:08:00-14:00"
+"Location": "Kiosk z wejściem, znajdujący się na ul. Powstańców Wielkopolskich, przy skrzyżowaniu ulic Powstańców Wielkopolskich z Wyszyńskiego. Obok znajduje się kwiaciarnia."
+"PSD": "106088"
+"Available": "T"
+"PointType": "PSD"

ODPOWIEDZ