Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Prestashop + paczkomaty

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
misza90
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: misza90 » 12 sie 2017, 00:27

Właśnie tej funkcji nam brakuje, dotychczas ręcznie przeklejamy numer przesyłki aby utrzymać ujednolicony system.

pelnykoszyk_pl
Posty: 21
Rejestracja: 10 lip 2017, 09:46
Lokalizacja: Legnica
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: pelnykoszyk_pl » 14 sie 2017, 09:50

PhotoSoft pisze:Witam,
chyba nie ma, ale zasugeruję kontakt z Inpostem. Niech wytłumaczą jak poprzez API pobrać dane paczkomatu.
Zgodnie z sugestią:
InPost pisze: Przesyłam metodę API pozwalającą sprawdzić informacje o paczkomatach:
https://docs.inpost24.com/pages/viewpag ... Id=2622335

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: PhotoSoft » 14 sie 2017, 10:47

Nie chodziło mi o pobranie paczkomatów poprzez ich API tylko Presty :)

Proszę spytać jak pobrać zamówienie poprzez API Presty wraz z danymi wybranego paczkomatu.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

lubiekoszule
Posty: 32
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: lubiekoszule » 27 sty 2018, 11:46

Witam,
czy ktoś ma już jakieś rozwiązanie problemu ?

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 19 sie 2018, 12:04

problem chyba nie został rozwiązany, a szkoda :(
również dane kiosków z Paczki w Ruchu nie są przesyłane

lubiekoszule
Posty: 32
Rejestracja: 29 lut 2012, 21:48
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: lubiekoszule » 29 cze 2019, 11:46

paczkomat - etykiety robię prosto z wtyczki 
paczka w ruchu - tak samo
szybko i bezproblemowo
chyba nie ma co kombinować, a punkty poczty odpuściłem bo ceny poszybowały w kosmos

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 30 cze 2019, 23:37

wiadomo, że można bezpośrednio z modułu, ale wygodniej byłoby gdyby EU mógł to obsłużyć

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 03 lip 2019, 13:50

napisałem wiadomość do Pana Tomasza z Sensbit, ma się przyjrzeć problemowi i da znać odnośnie przekazywania danych paczkomatów z presty przez api

robi1976
Posty: 174
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: robi1976 » 06 lip 2019, 10:40

dobra wiadomość :D
EU będzie ściągał dane paczkomatów za pomocą modułu od Sensbit
Pan Marcin jak zawsze ogarnął temat :)

https://sensbit.pl/?r=YNWZ3M
Ostatnio zmieniony 27 sie 2019, 10:47 przez robi1976, łącznie zmieniany 1 raz.

misza90
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:56
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Prestashop + paczkomaty

Post autor: misza90 » 06 lip 2019, 11:36

Super. Czekamy na wdrożenie tej funkcjonalności. Prosimy o informację o zakończeniu testów.

ODPOWIEDZ