Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
16dawid
Posty: 24
Rejestracja: 15 lis 2017, 16:57
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

[RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: 16dawid » 10 maja 2019, 09:06

Dzień dobry,
przy imporcie aukcji z allegro do EU ( przy włączonym RestApi) wyskakuje mi poniższy błąd i aukcja się nie pobiera. Czy ktoś może wie, w czym jest problem? ( przy WebApi aukcja się importuje prawidłowo).
Dziękuje za odpowiedź


"Nie pobrano aukcji nr 8075307111.
System.ArgumentNullException: Odwołanie do ciągu nie jest ustawione na wystąpienie elementu String.
Nazwa parametru: s
w System.DateTimeParse.Parse(String s, DateTimeFormatInfo dtfi, DateTimeStyles styles)
w EasyUploader.UtcTime.ToDateTime(String dateTime)
w EasyUploader.AllegroParametryKonwersjeRestApi.WalidacjaDatyWystZakon(Object aukcjaJson)
w EasyUploader.AllegroAukcjeImportowanie.Parsuj(frmPostep _frmPostep, Object aukcjaJson, Boolean zaktualizuj, Boolean uwzg_ukryte_znaczniki)
w EasyUploader.AllegroAukcjeImportowanie.<>c__DisplayClass3_1.<Importuj>b__1(Int64 numer)"

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: PhotoSoft » 10 maja 2019, 10:12

Witam,
niestety znów Allegro nie zwraca prawidłowo dat - na szczęście przy odświeżaniu parametrów jest ok. Proszę pobrać nowy instalator, bo nie wiadomo kiedy to poprawią.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: e_Handlowiec » 15 maja 2019, 15:59

witam

włączyłem rest-a i mam problem: pobieram do aukcji wznowionej przez eu wszystkie dane przez opcję 'odśwież - zaktualizuj całe...' w celu zrównania się ilości sztuk dostępnych na allegro i w eu. do tej pory to działało

aktualnie - mimo wielu prób i upływu już chyba kilku godzin - ta opcja nie zwraca ilości dostępnych (jakby tej danej nie pobierała), akurat w moim przypadku w eu jest 2 / 0 a powinno być 2 / 2 (sprzedano/pozostało)

a może robię coś nie tak?
// 3.39.4.0

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 740
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: rafalleczek » 15 maja 2019, 19:57

W rest api kolumna pozostało nie będzie działać. Teraz opierasz się na kolumnie szt - czyli to co w kolumnie szt to tyle masz na stanie i tyle jest dostępne na aukcji. Kolumna pozostało działała na zasadzie liczba szt w kolumnie "szt" była taka sama od początku wystawienia - sprzedane = ilość dostępna. W tej chwili w kolumnie szt są tak jakby te wartości które były wcześniej w kolumnie pozostało (zmniejszają się cały czas po sprzedaży) - aby w EU ta kolumna działała prawidłowo musisz odznaczyć w ustawieniach - pomniejszaj w zapisanych aukcjach dostępną ilość szt do wystawienia.
RZ

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: e_Handlowiec » 15 maja 2019, 23:10

a widzisz... jakoś tego nigdzie nie doczytałem, muszę się temu przypatrzeć...
bardzo dziękuję

ale czy to znaczy, że nie będzie już informacji w api ile od początku aukcji/oferty sprzedało się sztuk (łącznie od jej wystawienia)?
// 3.39.4.0

rafalleczek
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 740
Rejestracja: 26 kwie 2013, 16:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: rafalleczek » 16 maja 2019, 06:33

No niestety nie będzie - zwracana jest tylko sprzedaż z ostatnich 30 dni .
RZ

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: e_Handlowiec » 16 maja 2019, 14:18

ok

to jeszcze dopytam: czy w restapi jest możliwość aktualizowania tagów? wysyłanie/usuwanie
albo czy będzie (jeśli nie ma)?

i: czy przełączenie na chwilę na web-a i powrót do rest-a (żeby wysłać tagi) nie poprzestawia ustawień rest-a (np. cenniki allegro)?
// 3.39.4.0

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: PhotoSoft » 16 maja 2019, 15:25

Dopiero planuję dodać tagi dla RestApi.

Nic się nie przestawi :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: e_Handlowiec » 16 maja 2019, 23:12

PhotoSoft pisze:Dopiero planuję dodać tagi dla RestApi.

Nic się nie przestawi :)
ok dzięki za wyjaśnienie
// 3.39.4.0

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 390
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: audiomaxsiedlce » 17 maja 2019, 14:10

PhotoSoft pisze:Dopiero planuję dodać tagi dla RestApi.

Nic się nie przestawi :)
Panie Marcinie, a może dałoby ogarnąć się przy okazji tagów takie cudo "przedmiot jest w przedsprzedaży lub z innego powodu wysyłka zacznie się we wskazanym terminie" ?. Nie ukrywam, że w kategoriach książki, film, muzyka jest to dość istotna sprawa w chwili oferowania przedpremier lub dodruków.
Pozdrawiam
Joanna

ODPOWIEDZ