Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: PhotoSoft » 17 maja 2019, 15:04

Napisałem w poradniku:
UPRZEDZAJĄC PYTANIA :!: Obsługa nowych pól jak tabele, załączniki, itp. zostanie dodana po wyłączeniu w EU obsługi WebApi, aby nie mieszać ze sobą dwóch interfejsów, bo zrobi się bałagan. Zanim to nastąpi muszę mieć pewność, że wszystko działa prawidłowo poprzez RestApi.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: e_Handlowiec » 16 lip 2019, 12:19

napiszę jeszcze odnośnie tagów: mam wrażenie, że zbiorcze ich aktualizowanie nie działa poprawnie...

przykładowo mam:
- 138 aukcji z określonym tagiem (są nim oznaczone w EU), po aktualizacji allegro>EU bez zmian, brak ofert bez tagu
- na allegro 136 ofert pod wspomnianym tagiem
- zaznaczam 138 ofert w EU i aktualizuję tag
- przy 3-ech pozycjach pojawia się info "Element o tym kluczu został już dodany"
- odptaszkowuję pozostałe, z info OK
- z trzech ofert puszczenie 'tagi...' za każdym razem powoduje zwrócenie 'ok' dla jednej oferty, aż do końca, nie aktualizucją się 2 lub 3, tylko po jednym
- za jakiś czas na allegro (min. z 20 min.) pojawia się 138 ofert pod tagiem, tak jak mam w EU

skąd może brać się taki błąd? lub jaki ja robię błąd, że tagi jakby są 'zapominane' przez allegro?
nie obserwowałem, ale może wznowione oferty należy zaktualizować 'tagami'?
 
// 3.39.4.0

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestApi] Błąd przy imporcie aukcji z Allegro do EU

Post autor: PhotoSoft » 16 lip 2019, 15:17

Problem powodują tagi o takich samych nazwach. Poprawię to.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ