Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

[RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: e_Handlowiec » 03 cze 2019, 22:45

czy tylko opcja 'ilość sztuk' w eu z RA może zmienić sztuki?
czy gdzieś "przy okazji" nie może to się stać? (np. przy ustawianiu cenników allegro? lub 'pozostałe parametry'?)

coś mi się namieszło i nie mam pewności jak to się stało
nie mam logów :(

ps
to co robiłem, to ustawienie i wysyłka do all cenników allegro / odświeżałem parametry


EDYCJA:
już wiem na pewno, opcja 'pozostałe parametry' ustawia na allegro widniejącą w eu ilość sztuk
czy takie było zamierzone działanie?
dla mnie osobiście to w chwili obecnej mały problem, wolałbym by sztuki były tylko w 'ilość sztuk'

?
Załączniki
eu.png
eu.png (100.58 KiB) Przejrzano 508 razy
// 3.39.4.0

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: PhotoSoft » 04 cze 2019, 09:24

Tak ma być. Zmienię opis na "całe aukcje" żeby nie było pomyłek.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

e_Handlowiec
Posty: 75
Rejestracja: 26 wrz 2017, 12:47
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: e_Handlowiec » 04 cze 2019, 09:26

ok, ale miałem nadzieję, że będzie "pozostałe parametry (bez ilości)" :D
// 3.39.4.0

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: PhotoSoft » 04 cze 2019, 09:35

Pomyślę nad rozdzieleniem tego :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Posty: 262
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: KD9 » 14 cze 2019, 21:37

Korzystając z opcji aktualizacji ilości sztuk poprzez nowe API liczba sztuk podana przy aukcji w EU zostanie ustawiona na Allegro jako ilość przedmiotów dostępnych do sprzedaży, a nie jako suma sprzedanych i niesprzedanych jak w starym API.

Czy chcesz kontynuować?
Czy ten komunikat jest jeszcze do czegoś potrzebny?

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 390
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: audiomaxsiedlce » 15 cze 2019, 09:27

Zapewne Tym, którzy wiedzą o co chodzi, to już raczej nawet przeszkadza, ale jest jeszcze spora ilość osób, które nie poznały wszystkich zmian jakie nastąpiły w ostatnim czasie. Wydaje mi się, że aby każdy z nas wszystko opanował w "dobrej zmianie", to lepiej zobaczyć na chwilę chmurkę niż frustrować się i szukać pomocy, co źle robimy. ;) 
Pozdrawiam
Joanna

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: PhotoSoft » 17 cze 2019, 09:47

Jeszcze trochę zostanie. Na razie nie wszyscy oswoili się z RestApi :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Posty: 262
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: KD9 » 20 lip 2019, 00:10

Może już out?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: [RestAPI] zmiana ilości sztuk w allegro

Post autor: PhotoSoft » 22 lip 2019, 10:49

Już :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ