Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 05 lip 2019, 19:11

Witam.
j.w. w najnowszej wersji. Po wybraniu kategorii lista jest pusta.

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 390
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: audiomaxsiedlce » 05 lip 2019, 20:05

Jeżeli temat o którym piszesz dotyczy podobnej sytuacji, to może tu jest "lekarstwo"
brak kategorii
Pozdrawiam
Joanna

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 08 lip 2019, 09:48

To będzie to samo 8-)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 08 lip 2019, 17:44

OK, dopytam jeszcze, żeby coś nie naknocić. 
Nowo utworzone aukcje są widoczne prawidłowo. Rozwiązanie z linku pomoże? 

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 390
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: audiomaxsiedlce » 08 lip 2019, 21:02

u mnie pomogło :)
Pozdrawiam
Joanna

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 09 lip 2019, 13:01

Niestety u mnie nie pomogło. 
Problem polega na tym, że "Telefony i akcesoria" zostały przeniesiona pod "Elektronika".
Próbowałem zaktualizować aukcje Allegro->EU ale wywala:

Kod: Zaznacz cały

 
Data Zdarzenie2019-07-09 12:54:06 Nie pobrano aukcji nr 7810928520.
EasyUploader.EuException: EasyUploader.EuException: Aukcja o numerze ID=127952 została usunięta z bazy prawdopodobnie przez inne stanowisko.
  w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.Wczytaj(Object idAukcji, String warunek, Boolean bez_opisow, Boolean bez_zdjec)
  w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.<>c__DisplayClass4_0.<Zapisz>b__0()
  w EasyUploader.TaskMod.Wait(Task tsk)
  w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.Zapisz(List`1 listaAukcji, Boolean get_last_id)
  w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.Zapisz(DaneAukcjiStruct daneAukcji, Boolean get_last_id)
  w EasyUploader.AllegroAukcjeImportowanie.<>c__DisplayClass7_1.<Importuj>b__1(Int64 numer)
Co ciekawe pomimo komunikatu kategoria się aktualizuje ale za to wyrzuca brak daty rozpoczęcia i czas do końca "29030 dni".
Po aktualizacji Parametrów wszystko wraca do normy. Nie jest to problem ale zastanawiam się czy coś się nie naknoci przy samych aukcjach po takim imporcie.
Błąd aktualizacji aukcji dotyczy zarówno starych jak i nowych aukcji.
Wersja EU najnowsza.

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 09 lip 2019, 14:49

U nas po aktualizacji EU do wersji 3.39.4.0 oraz aktualizacja komponentów all. jest to samo. Tzn po wejściu w trwające aukcje nie można ich przefiltrować po drzewie kategorii.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 10 lip 2019, 09:36

kris pisze:
09 lip 2019, 13:01
Co ciekawe pomimo komunikatu kategoria się aktualizuje ale za to wyrzuca brak daty rozpoczęcia i czas do końca "29030 dni".
Po aktualizacji Parametrów wszystko wraca do normy. Nie jest to problem ale zastanawiam się czy coś się nie naknoci przy samych aukcjach po takim imporcie.
Ten błąd to pewnie jakieś nieistniejące powiązanie z magazynem. Z datą to normalnie, bo allegro nie zwraca jej przy imporcie.

Macie widoczne drzewo kategorii w oknie edycji aukcji?
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 10 lip 2019, 10:05

Przed aktualizacją z wersji 3.39.0 do wersji 3.39.4.0 wszystko było ok, ale po aktualizacji wygląd drzewa kategorii do filtrowania aukcji się zmienił na mniej rozbudowany ( w zakresie kategorii wyjściowych ) w stosunku do wersji poprzedniej i od tego momentu wszystko jest puste.

Drzewo kategorii z poziomu edycji aukcji jest widoczne i w przypadku edycji kategorii dla danej oferty ( bez zmiany tej kategorii a jedynie poprzez nadpisanie jakiegoś parametru ) oferta ta jest widoczna przy filtrowaniu aukcji po drzewie kategorii.

Wygląda to tak, jak program nie rozmieścił ofert w drzewie kategorii na podstawie informacji przesłanych z all. U nas chodzi dokładniej o kategorię akcesoriów do obuwia. Ostatnio all. rozbudowało tą kategorię i automatycznie poprzenosiło oferty do "właściwych" kategorii. Po automatycznym przeniesieniu poprzednia wersja EU nie miała jednak najmniejszego problemu z filtrowaniem po drzewie kategorii.

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 10 lip 2019, 10:11

PhotoSoft pisze:
10 lip 2019, 09:36
 
Ten błąd to pewnie jakieś nieistniejące powiązanie z magazynem. Z datą to normalnie, bo allegro nie zwraca jej przy imporcie.

Macie widoczne drzewo kategorii w oknie edycji aukcji?

Z magazynem nic nie robiłem i powiązania są i działają.
Drzewo jest widoczne ale wg starych kategorii oczywiście do czasu aktualizacji. Później jest po nowemu ale błąd przy aktualizacji aukcje Allegro -> EU nadal występuje.

ODPOWIEDZ