Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 10 lip 2019, 10:24

To proszę sprawdzić co to za aukcja.

Filtrowanie nie będzie działać dopóki nie zaktualizujecie aukcji, bo jest inna ścieżka kategorii.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 10 lip 2019, 10:33

OK ale co z tym błędem?
Sypie do wszystkich aktualizowanych aukcji.
A to wygląda na to, że to jest to samo co już kiedyś zgłaszałam tylko teraz rozlazło się na całą bazę bo przy próbie przeniesienia aukcji do innego folderu wyrzuca:

Kod: Zaznacz cały

 
EasyUploader.EuException: EasyUploader.EuException: Aukcja o numerze ID=127051 została usunięta z bazy prawdopodobnie przez inne stanowisko.
   w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.Wczytaj(Object idAukcji, String warunek, Boolean bez_opisow, Boolean bez_zdjec)
   w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.<>c__DisplayClass4_0.<Zapisz>b__0()
   w EasyUploader.TaskMod.Wait(Task tsk)
   w EasyUploader.Aukcje.AukcjeIO.Zapisz(List`1 listaAukcji, Boolean get_last_id)
   w EasyUploader.Aukcje.Przenies.DoGrupy(String numeryID, String nowa_grupa, Boolean skopiuj)
   w EasyUploader.frmAukcjeLista.PrzeniesDoGrupy(ToolStripComboBox comboBox, Boolean skopiuj)
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ComboBox.OnSelectedIndexChanged(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ComboBox.WmReflectCommand(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ComboBox.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
To było to: https://www.easyuploader.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=4428&p=26831#p26831

[edit]
Przesłałem logi z działań w tle na mail. Proszę dać znać czy doszły.
Wygląda na to, że faktycznie wysypały się wszystkie powiązania z magazynem. Wcześniej napisałem, że są bo pokazują się na liście stany magazynu ale to chyba pobiera na podstawie KOD.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 10 lip 2019, 11:49

Powiązanie jest zakodowane w opisie. Więc jak Pan zmienił powiązania w EU to trzeba było zaktualizować opis aukcji na allegro.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 10 lip 2019, 12:02

To na pewno nie to. Powiązania padły również w aukcjach niewystawionych od lat.

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 11 lip 2019, 11:22

Powiązania wskakują dopiero po zedytowaniu aukcji poprzez nadpisanie kategorii, ale powtarzam, że przy poprzedniej wersji EU "3.39.0 " takiego błędu nie było. Wyjściowe drzewo kategorii było bardziej rozbudowane i wszystko standardowo się filtrowało, natomiast po aktualizacji wyjściowe drzewo kategorii jest znacznie mniej rozbudowane i wszelkie kategorie są puste.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 12 lip 2019, 12:48

Co jest napisane w opisie aktualizacji :?:
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 12 lip 2019, 15:13

Wydedukowałem, że chodzi Panu o opis aktualizacji, dotyczący wymuszenia odświeżenia nadrzędnej kategorii, jednak jak to hurtowo uczynić dla prawie 10000 aukcji z różnorodnych kategorii ?

Podczas filtrowania po kategoriach chcę widzieć dokładnie to co jest w danej chwili w drzewie kategorii na serwerach allegro, tak jak to było możliwe do tej pory, ponieważ all ciągle miesza coś poprzez dodawanie nowych podkategorii i automatycznie przenosi oferty rzadko do trafionych kategorii co musi być weryfikowane i na bieżąco zgłaszane do serwisu w celu poprawy trafności przeniesienia.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 15 lip 2019, 10:36

Aktualizacja Allegro -> EU odświeży kategorie.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 17 lip 2019, 11:28

Poproszę o potwierdzenie czy aktualizacja Allegro -> Eu ( bez zdjęć ) nie zaktualizuje błędnie kodów / sygnatur produktu przypisanych do danych aukcji w EU. Zauważyłem, że jeśli kod produktu podany w aukcji jest inny niż kod przypisany w EU to pierwszeństwo ma kod podany w allegro tzn. że przy aktualizacji aukcji w oparciu o allegro kod jest zmieniany na ten, który podany jest w aukcji allegro.

Jak sytuacja wygląda w przypadku kodu, który przypisany jest do danej aukcji w EU, natomiast pole kodu przy danej aukcji w serwisie allegro jest puste ? Sprawdziłem to na 4 ofertach i po aktualizacji kod produktu pozostaje w EU niezmienny, ale chciałbym się co do tego upewnić aby nie posypać systemu kodów przypisanych do danych aukcji, które są niezbędne do funkcjonowania magazynu.

Czy w związku z pojawieniem się tego problemu powiązań aukcji z nowym drzewem kategorii będzie możliwość zaktualizowania EU o dodanie opcji aktualizacji aukcji o Allegro -> EU ( kategorie ) ?

Tak jak wcześniej wspominałem all ciągle miesza w kategoriach i z tego co rozumiem przy nowym drzewie kategorii po każdej zmianie trzeba będzie aktualizować aukcje aby widzieć je we właściwej kategorii ?

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 17 lip 2019, 12:15

EU pyta przy aktualizacji czy aktualizować parametry zapisane w aukcji czy pozostawić dane z EU. Dajesz nie i dane się nie zmienią po stronie EU. Zostanie zaktualizowany opis i kategorie, ceny itd...
 

Kod: Zaznacz cały

 
Czy uwzględnić parametry ukryte w opisie podczas wystawiania aukcji poprzez EU?

Lista tych parametrów jest podana w instrukcji przy opisie importu z Allegro. Jeśli parametry te były edytowane w EU już po wystawieniu aukcji zalecane jest wybranie 'Nie'.
A na przyszłość jeśli zmieniasz dane w EU zaktualizuj również dane na Allegro. Taki dobry nawyk aby nie narobić sobie zamieszania.

ODPOWIEDZ