Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 17 lip 2019, 12:33

dmatrade pisze:
17 lip 2019, 11:28
Jak sytuacja wygląda w przypadku kodu, który przypisany jest do danej aukcji w EU, natomiast pole kodu przy danej aukcji w serwisie allegro jest puste ?
Jeśli na allegro aukcja ma kod inny niż w EU to zostanie on nadpisany. Jeśli go nie będzie to kod w EU pozostanie bez zmian.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

dmatrade
Posty: 67
Rejestracja: 15 gru 2015, 05:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: dmatrade » 17 lip 2019, 13:01

Niestety przy w obecnej wersji EU przy aktualizacji aukcji nie pyta o poniższą opcję. Czy opcja ta jest konieczna do zaznaczenia, aby EU pytał o taką ewentualność ?
 

Kod: Zaznacz cały

"Czy uwzględnić parametry ukryte w opisie podczas wystawiania aukcji poprzez EU? "

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 17 lip 2019, 14:48

Tak tylko, że Wy ich nie macie w opisie, skoro jest odznaczona. Proszę doczytać w instrukcji co to za opcja.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 26 lip 2019, 10:18

Problem z filtrowaniem powrócił w nieco innymi wydaniu.
Aktualizacja aukcji trwających i niedawno zakończonych aktualizuje kategorie problem jest jednak ze starszymi aukcjami, które zostały przeniesione do archiwum w allegro. W takich aukcjach nie da się zaktualizować kategorii w ten sposób.
Czy jest Pan w stanie wymyślić jakieś rozwiązanie tego problemu?
Numery ID kategorii się nie zmieniły więc może da się to jakoś hurtowo przekonwertować?
 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 26 lip 2019, 10:30

Jedynie ręcznie. Proszę po uruchomieniu EU nacisnąć CTRL+F1 i wykonać:

Kod: Zaznacz cały

UPDATE AUKCJE SET kat_all_txt=replace(kat_all_txt, 'stara ścieżka', 'nowa ścieżka')
Poprawione zostaną wszystkie aukcje w bazie.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 215
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: kris » 26 lip 2019, 10:38

Czy to jest automat czy mam coś podstawiać pod stara, nowa?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Nie filtruje aukcji po kategoriach.

Post autor: PhotoSoft » 26 lip 2019, 14:14

Trzeba wpisać ścieżki do zamiany.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ