Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Brak konwersji Webapi na Restapi

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
xyx
Posty: 12
Rejestracja: 18 lip 2019, 21:32
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: xyx » 18 lip 2019, 22:39

Po ostatnich aktualizacjach w wielu aukcjach w szablonach zniknęły mi parametry Restapi natomiast nadal widnieją parametry Webapi. Program w żaden sposób nie chce przekonwertować parametrów Webapi na Restapi pomimo, że wcześniej to robił. Proszę o informację jak wybrnąć z tego problemu bo ręczne klikanie parametrów dla kilku tysięcy aukcji to jakiś nonsens.

Zildijan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 636
Rejestracja: 24 maja 2013, 19:27
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: Zildijan » 18 lip 2019, 23:33

Przykładowy Sklep Na Allegro (zarządzany przez najlepszą aplikację - EasyUploader)

xyx
Posty: 12
Rejestracja: 18 lip 2019, 21:32
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: xyx » 18 lip 2019, 23:46

Niestety aktualizacja Allegro>EU z zalinkowanego tematu wcale nie rozwiązuje mojego problemu bo wystawiam aukcje z szablonów a szablony nie mają żadnego powiązania z Allegro.

Czy jest jakiś sposób na hurtowe przenoszenie parametrów z jednych aukcji do innych ? Nie pytam o hurtową edycję z wybieraniem kategorii i klikaniem milionów ptaszków, tylko o jakiś automatyzm w tym zakresie ?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: PhotoSoft » 19 lip 2019, 10:32

Teraz jest już za późno na automatyzm. Trzeba było zrobić to wcześniej.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

xyx
Posty: 12
Rejestracja: 18 lip 2019, 21:32
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: xyx » 19 lip 2019, 10:49

Gdy się sprzedaje towar sezonowy na przykład kurtki zimowe to aukcji z towarem zimowym nie obsługuje się na wiosnę po zakończeniu poprzedniego sezonu zimowego, tylko latem przed rozpoczęciem kolejnego sezonu. W dziale moda w sierpniu/wrześniu ten problem wyjdzie u wielu innych sprzedających gdy będą chcieli wznowić na przykład oferty z kurtkami zimowymi niesprzedanymi w poprzednim sezonie, a wówczas co, ręcznie wklepywać parametry dla setek czy tysięcy ofert ? To jakieś grube nieporozumienie.
Ponadto do czego zatem służy w programie funkcja wymuszenia konwersji parametrów skoro wcale nie robi tej konwersji ??
Ostatnio zmieniony 19 lip 2019, 10:51 przez xyx, łącznie zmieniany 1 raz.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: PhotoSoft » 19 lip 2019, 10:51

Chociaż proszę jeszcze pobrać nowy instalator. Jeśli są widoczne parametry WebApi i kategoria RestApi jest taka sama to może uda się wykonać konwersję.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: PhotoSoft » 19 lip 2019, 10:56

xyx pisze:
19 lip 2019, 10:49
Ponadto do czego zatem służy w programie funkcja wymuszenia konwersji parametrów skoro wcale nie robi tej konwersji ??
Funkcja służyła do konwersji, gdy jeszcze działało WebApi. Liczenie, że stare aukcje, które były rok temu pod nie przygotowane teraz wznowią się bez problemu jest trochę nierozsądne.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

xyx
Posty: 12
Rejestracja: 18 lip 2019, 21:32
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: xyx » 19 lip 2019, 11:07

W wersji 3.39.6.1 to nie działa, działało do chwili którejś z ostatnich aktualizacji, ale nie zauważyłem przy której z ostatnich aktualizacji przestało.
Ja nie mówię o jakichś problemach, tylko o całkowitej katastrofie. Czy wyobraża Pan sobie wyciąganie z magazynu stek produktów aby sprawdzić ich parametry, mierzyć i wprowadzać wymiary, rodzaje zapinania, sprawdzać na metkach marki, sprawdzać kolory, cechy dodatkowe itd. a potem ponownie od zera wprowadzić do aukcji bo ja nie. To tak jak by od nowa zrobić całe oferty, bo większość oferty to właśnie parametry.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2449
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Kontakt:

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: PhotoSoft » 19 lip 2019, 11:07

Teraz wgrałem 3.39.6.2
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

xyx
Posty: 12
Rejestracja: 18 lip 2019, 21:32
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Brak konwersji Webapi na Restapi

Post autor: xyx » 19 lip 2019, 22:11

Niestety w tej wersji to również nie działa.

ODPOWIEDZ