Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Blad przy wydruku Faktury - Pusty numer faktury

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
takitamziom
Posty: 1
Rejestracja: 19 lis 2019, 18:04
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Blad przy wydruku Faktury - Pusty numer faktury

Post autor: takitamziom » 19 lis 2019, 18:08

Witam,

mam problem. Ustawilismy w firmie drukarke fiskalna tak jak w poradniku. Drukarka POSNET. Paragony drukuja sie normalnie, natomiast gdy jest faktura, to pojawia sie komunikat:

Paragony.Drukuj
EasyUploader.EuException: Błąd zakończenia transakcji (trend):
4393445 - ERR_FV_EMPTY_NUMBER Pusty numer faktury
   w EasyUploader.POSNET.ZakonczParagon(DaneTransStruct dt)
   w EasyUploader.Paragony.Drukuj(List`1 numery_id)



i faktura sie nie drukuje. Moze ktos podpowiedziec co i gdzie nalezy zmienic/wpisac?
Probowalismy juz wpisywac do EU recznie jakies nr faktury ale nic to nie dalo. Zaznaczenie opcji aby zczytywal nr faktur tez nic nie daje.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2684
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy
Kontakt:

Re: Blad przy wydruku Faktury - Pusty numer faktury

Post autor: PhotoSoft » 20 lis 2019, 10:15

Witam,
jeśli na wydrukach z EU jest numeracja to będzie coś nie tak po stronie drukarki. Jeśli nie, to sprawdźcie format zapisu numeracji w oknie wydruków.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

Oktagon
Posty: 18
Rejestracja: 05 kwie 2014, 11:10
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Blad przy wydruku Faktury - Pusty numer faktury

Post autor: Oktagon » 30 lis 2019, 16:13

Tak w temacie faktur - czy istnieje możliwość aby program przy pobierania NIP'u konwertował go w format bez żadnych odstępów i kresek ? 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 2684
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy
Kontakt:

Re: Blad przy wydruku Faktury - Pusty numer faktury

Post autor: PhotoSoft » 02 gru 2019, 10:27

Nie ma takiej możliwości.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ