Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
KD9
Posty: 607
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: KD9 » 31 sty 2021, 21:13

 
Taka ciekawostka.
Przypisałem do oferty jeden produkt, bo do wyboru były dwa, następnie zrobiłem przypisanie do drugiego, bo w pierwszym jednak nie pasowała mi kategoria. Spróbowałem ofertę wystawić i dostałem komunikat zwrotny:
Niepoprawna wartość parametru Tytuł (223545) dla oferty z produktem. Prawidłowa wartość atrybutu (dla produktu) to : "Gwiezdne wojny. Jak podbiły wszechświat?".
Niepoprawna wartość parametru Autor (223489) dla oferty z produktem. Prawidłowa wartość atrybutu (dla produktu) to : "Chris Taylor".
Zbyt krótka wartość dla parametru ISBN(245669).
Nieprawidłowa wartość parametru Rok wydania(74).

Faktycznie, w produkcie były skróty (choć ISBN był identyczny), ale powyższe parametry w EU były wyszarzone bez możliwości edycji, jak to się dzieje po przypisaniu produktu (przy okazji prośba do p.Marcina, żeby umożliwił choć zaznaczanie i kopiowanie parametrów). Nie zdążyłem nic zrobić, bo EU się po kilkunastu sekundach wykrzaczył (sądzę, że właśnie z powodu tego konfliktu). Po ponownym uruchomieniu, w edycji był nadal przypisany produkt, ale, o dziwo, z odblokowanymi parametrami, jednak gdy tytuł wpisałem odrobinę inaczej (bez kropki w zdaniu - załączam zrzut), to nadal nie można było wystawić, dopiero gdy wkleiłem tekst z komunikatu, to poszło. 
Coś tu jest mocno nie tak z tym przypisywaniem produktu w EU, być może z powodu nadpisania jednego drugim, ale mimo wszystko tak nie powinno się dziać.
Schowek01.jpg

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 695
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: audiomaxsiedlce » 31 sty 2021, 23:35

Mam bardzo dużo takich przypadków zwłaszcza kiedy zmiana dotyczy kategorii.
Tłumaczę sobie to w ten sposób, że widocznie coś nie poszło po stronie Allegro, czyli "nie ułożyło/zapisało im się jeszcze w przewodzie pokarmowym . Wychodzę z edycji takiej aukcji "odklejając" się od katalogu, wracam ponownie do edycji i idzie bez problemu. ;)
 
Pozdrawiam
Joanna

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: PhotoSoft » 01 lut 2021, 11:26

Nie mogę tego powtórzyć. Sprawdziłem oba produkty.
KD9 pisze:
31 sty 2021, 21:13
umożliwił choć zaznaczanie i kopiowanie parametrów
Wartości można skopiować z okna podglądu parametrów.
 
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

mexan
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 424
Rejestracja: 15 maja 2015, 11:30
Lokalizacja: Zgorzelec
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: mexan » 01 lut 2021, 11:44

Spróbuj odświeżyć parametry w aukcji i powinno wskoczyć normalnie do wystawienia.
Przynajmniej u nas często to tak działa.
Pozdrawiamy Zespół Mexan
 

KD9
Posty: 607
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: KD9 » 29 mar 2021, 11:00

I znów powtórka z rozrywki, ofertę utworzyłem na kopii innej, przypisałem produkt i parametry oferty odświeżyłem.
Schowek02.jpg

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: PhotoSoft » 29 mar 2021, 11:20

Nadal nie wiem jak to powtórzyć.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Posty: 607
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: KD9 » 29 mar 2021, 11:32

Wydaje mi się, że przyczyną jest wiązanie nowego produktu, gdy istnieje powiązanie ze starym, ale nie ma reguły, bo często nadpisuję produkt, a takie coś dzieje się rzadko.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy
Kontakt:

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: PhotoSoft » 29 mar 2021, 14:51

Jak będzie potrafił Pan to powtórzyć proszę wtedy dać znać.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 695
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: audiomaxsiedlce » 31 mar 2021, 02:17

Panie Marcinie, oszaleć można, wydaje mi się, że to EU blokuje te "heroglify";umlauty, diaerezy czy inne szlaczki, większości ofert nie mam połączonych ze względu na pomijanie ich, bo te krzaki wywołują darcie "japki" przez EU.
No ale dzisiaj już w końcu nastawiona bojowo, chcę pocisnąć w zgłoszeniu, co oni wyprawiają, a tam  ;) jak w lesie są "krzaki"
Zrzut ekranu 2021-03-31 021328.png
więc spokojnie tyłem wracam i pisze do Pana list miłosny  :D, bo niestety u mnie to wyglada źle  :roll:

Zrzut ekranu 2021-03-31 020042.png
Pozdrawiam
Joanna

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 695
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Nie można wystawić oferty z przypisanym produktem, bo złe parametry produktu

Post autor: audiomaxsiedlce » 31 mar 2021, 05:11

Jeszcze jedna zagadka, uffffff życie coraz ciekawsze  :o parametry mojej psychiki coraz bardziej spadają :roll:
Chciałam hurtem przenieść Ean do parametrów i na etapie wpisania "Ean" w puste okienko wyskoczył "paluszek" grożąc srogo komunikatem, nawet nie doszlam do punktu wpisania [EAN] :oops: 
Tu przyznaję się, chciałam prostym sposobem, tak kiedyś robiłam i szło. Przez csv zaciągałam EANY i inne ważne dla mnie metadane wraz z opisami, a później po Eanie mądre EU szukało mi podkategorii z katalogu produktów Allegro.
cóż to może być ?
Zrzut ekranu 2021-03-31 045637.png
Pozdrawiam
Joanna

ODPOWIEDZ