Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Asystent pakowania

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 28 lip 2021, 19:22

Dzień dobry,

wszystko fajnie działa, jedna rzecz źle działa, a co do drugiej to prośba :)

1. Komunikat o niekompletnym zamówieniu pojawia się tylko przy kliknięciu lewym klawiszem myszki w przycisk pakuj, w przypadku wyboru konfiguracji (prawy klawisz myszki i naciśnięcie różnych opcji) komunikat się nie pojawia.

2. Druga sprawa (prośba), czy po wczytaniu kolejnej transakcji używając funkcji pakuj, kursor może automatycznie pojawić się polu do skanowania produktów? Trochę to uciążliwe klikać myszką w to pole za każdym razem.

Z góry dziękuję :)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4710
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Kontakt:

Re: Asystent pakowania

Post autor: PhotoSoft » 29 lip 2021, 09:51

Witam,
można pobrać poprawiony instalator :)
Za ten post autor PhotoSoft otrzymał podziękowanie:
tomazik123 (29 lip 2021, 10:34)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 29 lip 2021, 10:34

Wszystko działa prawidłowo, serdecznie dziękuję :)

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 12 sie 2021, 10:52

Jeszcze jedna taka mała prośba jeśli by się dało :)

Generalnie jak ktoś pakuje po 20-40 przedmiotów do paczki po prostu je skanuje jeden po drugim (szybko) i nawet nie patrzy na ekran monitora, a nawet jak patrzy zanim zniknie poprzedni komunikat, nie zwróci uwagi na kolejny.
W momencie zeskanowania kodu, które EU nie znajdzie dało by się zrobić tak, aby pojawił się jakiś inny dźwięk?
np. error windowsowski
https://www.youtube.com/watch?v=0lhhrUuw2N8
Znacznie by to usprawniło wyłapywanie przedmiotów, które nie powinny być spakowane :)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4710
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Kontakt:

Re: Asystent pakowania

Post autor: PhotoSoft » 12 sie 2021, 12:12

To może lepiej okno z błędem? :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

audiomaxsiedlce
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 719
Rejestracja: 20 paź 2015, 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Asystent pakowania

Post autor: audiomaxsiedlce » 12 sie 2021, 14:43

Panie Marcinie, jedno co jest uciążliwe, to niestety znowu te nieszczęsne Eany, a mianowicie "0" albo bez niego nie wspomnę już o dwóch "00", jakie są ujęte czasami w katalogu Allegro, albo ich nie ma. Tam dam.... i w momencie zaczytywania skanerem robi się kłopot bo czytniki zazwyczaj ich nie czytają (przynajmniej u mnie tak się dzieje), a w bazie jest to "0" i niestety amba, trzeba dopisać je ręcznie + dokonać skanu paska, aby zobaczyć utęskniony kolor  ;) .
Może jeżeli jest to możliwe popracować na tą "przypadłością" jak jest zrobione w wyszukiwarce  :) .
Pozdrawiam
Joanna

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 12 sie 2021, 16:03

Okno z błędem też by było fajne, trzeba by było je ręcznie wyłączyć, ale z uwagi na to, że często pakuje się większe przesyłki na podłodze bo się nie mieszczą na stole to dźwięk był by super (może być oczywiście opcjonalny do włączenia, pozytywny i negatywny) :)
 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4710
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Kontakt:

Re: Asystent pakowania

Post autor: PhotoSoft » 13 sie 2021, 10:36

Można pobrać nowy instalator. Poprawiłem EANy i dodałem okno z dźwiękiem ;)
Za ten post autor PhotoSoft otrzymał podziękowanie:
audiomaxsiedlce (25 sie 2021, 10:17)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 13 sie 2021, 11:45

Fajnie wygląda, tylko kolejne skanowanie od razu wyłącza to okienko (nawet rzeczy niewłaściwej, przez co można przeoczyć, że zeskanowało się niewłaściwą rzecz), dało by się zrobić tak, żeby można było je zamknąć jedynie myszką/enter oraz dodać inny dźwięk jak jest niewłaściwy przedmiot a inny jak dobry :)?

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 13 sie 2021, 12:07

A właściwie przy pozytywnym nie musi być dźwięku bo i tak wydaje go skaner :)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4710
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Kontakt:

Re: Asystent pakowania

Post autor: PhotoSoft » 13 sie 2021, 14:51

Na razie zostanie jak jest. Niech pakowacz patrzy na ekran  :geek:
Za ten post autor PhotoSoft otrzymał podziękowanie:
tomazik123 (13 sie 2021, 15:07)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 13 sie 2021, 15:07

I tak jest super także dziękuję :)

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 16 sie 2021, 19:27

Jeśli można, jest jeszcze jedna mała rzecz, która by bardzo ułatwiła wszystkim życie :) Ogromna prośba :)

Tylko jeśli się da taka opcja musiała być opcjonalna do włączenia (przy inposcie ze względu na gabaryty musimy ręcznie wybrać konfiguracje).
Czy po zeskanowaniu wszystkich produktów (skompletowaniu zamówienia) czy jest możliwe aby włączyła się automatyczne funkcja pakuj :)?
 

PhotoSoft
Administrator
Posty: 4710
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy
Kontakt:

Re: Asystent pakowania

Post autor: PhotoSoft » 17 sie 2021, 10:14

Pomyślę nad tym :)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML?

:idea: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

tomazik123
Posty: 180
Rejestracja: 23 wrz 2018, 16:14
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Asystent pakowania

Post autor: tomazik123 » 17 sie 2021, 15:25

Z góry serdecznie dziękuję :)

ODPOWIEDZ