Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 04 mar 2022, 11:51

Jeśli pracujesz na dwóch monitorach po uruchomieniu  funkcji w EU powinno otworzyć się okno na drugim monitorze. Wtedy przesuwasz okienko na monitor z EU i zamykasz program.
po odpaleniu na nowo EU powinino juz otwierać okienko  na tym samym monitorze co EU

u mnie zadziałało

miłypan12
Posty: 30
Rejestracja: 29 gru 2020, 13:48
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: miłypan12 » 04 mar 2022, 12:21

JOHHN8 pisze:
04 mar 2022, 11:51
Jeśli pracujesz na dwóch monitorach po uruchomieniu  funkcji w EU powinno otworzyć się okno na drugim monitorze. Wtedy przesuwasz okienko na monitor z EU i zamykasz program.
po odpaleniu na nowo EU powinino juz otwierać okienko  na tym samym monitorze co EU

u mnie zadziałało

Niestety ta opcja u mnie nie działa. Okno hurtowej edycji nawet nigdzie nie wyskakuję czy w procesie czy jeśli wciskam alt+tab, kompletne zero. Przy wciskaniu ESC program wraca żywych. Ekrany również po kolei rozłączane i kompletnie nic się nie dzieję z tym oknem.

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 04 mar 2022, 14:46

Jest jeszcze inna opcja ... okno może się ukazać przy zmianie rozdzielczości ekranu....
ale chyba to już nie ważne.. jest nowy Instalator

stegolas
Posty: 156
Rejestracja: 14 gru 2012, 00:21
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: stegolas » 13 mar 2022, 12:02

Zauważyłem, że w ostatnim czasie EU blokuje się na pasku i po przełączaniu między programami czasami trzeba kliknąć w inny program np. Subiekt 2-3 razy myszką aby przeskoczyło okno z EU do Subiekta lub przeglądarki.

Potwierdziłem to na 3 różnych komputerach niezależnych od siebie w różnych miejscach z najnowszą wersją programu 3.52.0.17.
dotyczy Windows 10.

hermankoszalek
Posty: 47
Rejestracja: 06 lut 2014, 18:34
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: hermankoszalek » 15 mar 2022, 22:37

W nowej wersji wreszcie etykiety kurierskie wrzuca do jednego folderu co jest jak najbardziej słuszne i ułatwia pracę
Dokładniej chodzi o kuriera UPS
W formacie ZPL EPL auto wydruk w programie zewnętrznym  generuje etykiety które nie są na całej powierzchni etykiety. Są skurczone i centrowane.
Standardowe etykiety zebra dla firmy przewozowej to 100x150

Dodam iż auto wydruk etykiet z endawacy dla przykładu działa prawidłowo tj na całej powierzchni etykiety.

Pytanie brzmi ........format etykiety w pliku ZPL EPL narzucany jest przez plik?

Da się coś z tym zrobić z poziomu EU?

Drukarka ma prawidłowy format strony i ustawienia


Przy imporcie pliku GIF z etykietą format jest zachowany tj cała zadrukowana etykieta

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 16 mar 2022, 10:30

Czy to jest temat na takie pytanie?... Format jest taki jaki zwraca API.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 20 maja 2022, 08:17

Po zainstalowaniu wersji.10 w wydrukach transakcji dubluje produkty jako odrębną  pozycję dla kosztu wysyłki (zdj)
Załączniki
Bez nazwy.png

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 20 maja 2022, 11:37

Muszę to zrobić w takim razie inaczej. Proszę pobrać nowy instalator.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 20 maja 2022, 12:09

w .11 jest OK


dziękuję

luk
Posty: 17
Rejestracja: 20 maja 2019, 09:35
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: luk » 23 maja 2022, 10:28

Kolumna Data pobr. opłat na liście aukcji, czy jest gdzieś ustawienie stref czasowych, bo mam wrażenie, że pokazuje GMT 0, ponieważ mam godzinę pobrania opłat 08:27, a allegro mówi, że jednak 10:27 - pytanie czy to błąd, czy też jest odnośnie tego jakieś ustawienie które przeoczyłem.

EDIT
P.S. na forum też jest zła godzina, pisze, że czas dodania postu godzina 09:35, a dodałem go o 10:35

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 23 maja 2022, 15:04

Wgrałem poprawiony instalator.

Strefę zmienia się przy ustawieniach profilu.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

hermankoszalek
Posty: 47
Rejestracja: 06 lut 2014, 18:34
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: hermankoszalek » 03 cze 2022, 09:01

Witam

Zauważyłem iż używając opcji PAKUJ przy opcji Wysyłam z Allegro program ne dodaje  transakcji do listy "dodaj do wydruku"

Dzieje się tak tylko dla opcji Wysyłam z allegro niezależnie czy będzie to UPS DPD czy inna firma kurierska z puli ww usługi.

Dodam iż opcję dodaj do wydruku mam zaznaczoną :)

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 03 cze 2022, 11:05

Witam,
ja widzę, że transakcja się dodaje.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

hermankoszalek
Posty: 47
Rejestracja: 06 lut 2014, 18:34
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: hermankoszalek » 04 cze 2022, 10:18


Niestety nic z tego

Zaktualizowałem do 3.52.4

Dodaj do listy wydruku zaznaczone.

Transakcja nie dodaje się do listy do wydruku i nie zaznacza się na liście kolorem

Dotyczy WSZYSTKICH przesyłek z puli Wysyłam z Allegro niezależnie od kuriera

Paragon i list przewozowy z funkcji pakuj drukują się poprawnie

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 05 cze 2022, 21:56

KATEGORIA: Dom i Ogród \ Meble \ Przedpokój \ Wieszaki

brak wEU dodatkowych parametrów, 
wywala błąd przy wyborze "marka"
Załączniki
Bez nazwy.jpg

ODPOWIEDZ