Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
sli2vka
Posty: 4
Rejestracja: 13 gru 2019, 00:42
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

[Wersja 3.52.0.4] konta pracownicze

Post autor: sli2vka » 12 lut 2022, 10:13

dzień dobry,
wersja 3.52.0.4

mam kilka kont pracowniczych - 7

trzy działają normalnie
na czterech po zalogowaniu nie działa nic.
po lkiknieciu w liste aukcji nie dzieje się nic
po kliknięciu w ustawienia nie dzieje się nic
nie wczytuje nawet u dołu w prawym rogu rozdzielczości ani skalowania

wszyscy użytkownicy mają te same uprawnienia
ktoś tak ma?
dodanie nowego użytkownika nie pomaga - objaw taki sam

sli2vka
Posty: 4
Rejestracja: 13 gru 2019, 00:42
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52.0.4] konta pracownicze

Post autor: sli2vka » 12 lut 2022, 10:39

sli2vka pisze:
12 lut 2022, 10:13
dzień dobry,
wersja 3.52.0.4

mam kilka kont pracowniczych - 7

trzy działają normalnie
na czterech po zalogowaniu nie działa nic.
po lkiknieciu w liste aukcji nie dzieje się nic
po kliknięciu w ustawienia nie dzieje się nic
nie wczytuje nawet u dołu w prawym rogu rozdzielczości ani skalowania

wszyscy użytkownicy mają te same uprawnienia
ktoś tak ma?
dodanie nowego użytkownika nie pomaga - objaw taki sam

wyłączenie czarnego motywu pomogło - działa

GemmINI
Posty: 29
Rejestracja: 19 sie 2017, 11:29
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: GemmINI » 12 lut 2022, 11:55

Witam,

Po instalacji/aktualizacji nowych wersji 3.52.0.n:

1. Po przejściu z "Lista transakcji-> Którakolwiek podkategoria" do "Lista przedmiotów->Trwające/Zakończone/Niewystawione" pojawia się kolumna "Status". Pusta, bez żadnych komunikatów. Szerokość tej kolumny prawdopodobnie zależy od długości/szerokości ostatniego komunikatu który się pojawił. Odświeżenie parametrów powoduje zniknięcie tej kolumny. Ale ponowne przejście z "Listy transakcji" do "Listy przedmiotów" ponownie uaktywnia tę kolumnę. Odznaczenie wyświetlania tej kolumny pomaga tylko doraźnie.

2. We wcześniejszej wersji strzałka sortowania w kolumnach pokazywała się nawet przy zmniejszeniu szerokości kolumny, Zmniejszyłem/dopasowałem szerokość kolumny do zawartości i strzałki nie widać. Rozszerzenie kolumny do domyślnego rozmiaru ponownie uwidacznia strzałkę.

maszenka
Posty: 4
Rejestracja: 28 lut 2020, 22:21
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: maszenka » 13 lut 2022, 23:12

Wpłata, fv, fod - nie zapamiętują się szerokości kolumn i jest koszmarnie nieczytelne. Dla nas to są ważne informacje, a tak jak wygląda to teraz, to jest niestety masakra.
Może jednak warto byłoby przywrócić możliwość zmiany ich szerokości. A jeśli nie, to dobrze by było, żeby była opcja powrotu do poprzedniego wyglądu, bo tak się nie da rozróżniać transakcji, zwłaszcza kolumna fv mnie boli, bo z niego korzystamy codziennie.
Załączniki
tak jest - nieczytelnie
tak jest - nieczytelnie
a tak powinno być - czytelnie
a tak powinno być - czytelnie

moto_makland
Posty: 23
Rejestracja: 18 lut 2016, 09:01
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: moto_makland » 14 lut 2022, 08:40

PhotoSoft pisze:
11 lut 2022, 19:08
...
moto_makland pisze:
11 lut 2022, 09:03
Okno transakcji, kolumna "wpłata" - brak możliwości zmiany szerokości (3.52.0.3/3840x2160/150%/2)
Nie ma potrzeby. Tam jest tylko ikonka.

Ok, rozumiem. Nie mniej dużo wygodniej byłoby zmienić rozmiar tej kolumny, następnie ją wygodnie chwycić, ustawić i ponownie dopasować sobie jej rozmiar. Tym bardziej, że na stronie głównej transakcji cała sekcja ikon (FOD, wpłaty, faktura itp) ma możliwość swobodnej regulacji.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52.0.4] konta pracownicze

Post autor: PhotoSoft » 14 lut 2022, 10:29

Witam,
sli2vka pisze:
12 lut 2022, 10:39
wyłączenie czarnego motywu pomogło - działa
Nie mogę tego powtórzyć. Proszę sprawdzić na nowym instalatorze czy pojawi się jakiś błąd.
GemmINI pisze:
12 lut 2022, 11:55
Ale ponowne przejście z "Listy transakcji" do "Listy przedmiotów" ponownie uaktywnia tę kolumnę.
Nie mogę tego powtórzyć.
GemmINI pisze:
12 lut 2022, 11:55
We wcześniejszej wersji strzałka sortowania w kolumnach pokazywała się nawet przy zmniejszeniu szerokości kolumny
Wyświetla się tak samo jak wcześniej.
maszenka pisze:
13 lut 2022, 23:12
Może jednak warto byłoby przywrócić możliwość zmiany ich szerokości.
moto_makland pisze:
14 lut 2022, 08:40
Nie mniej dużo wygodniej byłoby zmienić rozmiar tej kolumny
Ok, wgrałem nowy instalator ;)
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ezzz
Posty: 3
Rejestracja: 15 lut 2022, 09:59
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52.0.4] konta pracownicze

Post autor: ezzz » 15 lut 2022, 10:15

sli2vka pisze:
12 lut 2022, 10:13
dzień dobry,
wersja 3.52.0.4

mam kilka kont pracowniczych - 7

trzy działają normalnie
na czterech po zalogowaniu nie działa nic.
po lkiknieciu w liste aukcji nie dzieje się nic
po kliknięciu w ustawienia nie dzieje się nic
nie wczytuje nawet u dołu w prawym rogu rozdzielczości ani skalowania

wszyscy użytkownicy mają te same uprawnienia
ktoś tak ma?
dodanie nowego użytkownika nie pomaga - objaw taki sam

Mamy dokładnie ten sam problem, z tym, że na wersji 3.52.0.7.
Dziś zaktualizowaliśmy EU na każdym komputerze. Mamy kilka kont pracowniczych i na ten moment na dwóch nie działa. Konta mają ograniczone uprawnienia, ale patrząc na powyższy post nie ma to najmniejszego znaczenia, bo objawy są dokładnie takie same - program nie działa.
  • nie wczytuje transakcji z którejkolwiek listy / grupy,
  • nie wczytuje okna z listą transakcji tylko pokazuje stronę informacyjną pt. "Co nowego na forum EU?",
  • nie wczytuje informacji o rozdzielczości, skalowaniu czy rozmiarze fontu.
Podobnie jak wyżej, utworzenie nowego konta nie rozwiązuje problemu i nie, zmiana na motyw ciemny/jasny nie działa.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 15 lut 2022, 12:12

Udało mi się namierzyć przyczynę. Proszę pobrać nowy instalator. Dziwne tylko, że nie mieliście komunikatu z błędem...
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ezzz
Posty: 3
Rejestracja: 15 lut 2022, 09:59
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: ezzz » 15 lut 2022, 14:12

Dzięki za informację. Zaktualizujemy i dam znak.

Be-trendy
Posty: 34
Rejestracja: 10 paź 2018, 13:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: Be-trendy » 16 lut 2022, 14:11

Czy idzie na stałe ustalić miejsce i szerokość kolumn w ShipX ?
Próbowałem to pozmieniać i nie ma z tym problemu, ale po zamknięciu i ponownym uruchomieniu znów jest po staremu :(

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 17 lut 2022, 09:40

Ich ustawienia nie są one zapisywane.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

Be-trendy
Posty: 34
Rejestracja: 10 paź 2018, 13:38
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: Be-trendy » 17 lut 2022, 11:10

Szkoda, są kolumny gdzie nic nie widać a drugie z wagą , gabarytem itd które mają mnóstwo niepotrzebnego miejsca.

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 01 mar 2022, 21:23

[Wersja 3.52.0.16] Po zainstalowaniu w/w wersji  przycisk "hurtowej edycji" blokuje EU na amen.
tylko Menadżerem zadań można zamknąć program.
Program działa do czasu aż nie kliknie się hurtowej edycji, po tym kroku program nadaje się tylko do restartu

JOHHN8
Posty: 138
Rejestracja: 22 kwie 2013, 13:26
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: JOHHN8 » 02 mar 2022, 08:18

Chyba znalazłem problem. Okienko Hurtowej edycji otwiera się poza ekranem laptopa.
W pracy na stanowisku z dwoma monitorami okno wyskakuje  obok.....

temat zamkniety. pozdrawiam wszystkich

miłypan12
Posty: 30
Rejestracja: 29 gru 2020, 13:48
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Wersja 3.52] Błędy w interfejsie - temat zbiorczy

Post autor: miłypan12 » 04 mar 2022, 11:10

JOHHN8 pisze:
02 mar 2022, 08:18
Chyba znalazłem problem. Okienko Hurtowej edycji otwiera się poza ekranem laptopa.
W pracy na stanowisku z dwoma monitorami okno wyskakuje  obok.....

temat zamkniety. pozdrawiam wszystkich

W którym miejscu obok? Mam podłączone dwa monitory pod laptopa, nawet gdy chcę korzystać z samego laptopa bez podłączenia ekranów nadal nie posiadam danego okna hurtowej edycji. Dodam, że wczoraj rano było okej lecz po zamknięciu programu nie korzystaniu przez parę godzin pojawił się dany problem. Nie robiłem w tym czasie żadnych aktualizacji.

ODPOWIEDZ