Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

[Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 25 sty 2022, 15:06

robi1976 pisze:
24 sty 2022, 12:54
lista produktów zakupionych (najlepiej jednej komórce ale w kolejnych liniach) grupowane po adresie @
Albo to albo to - jedno wyklucza drugie.

W Pańskim warunku musi być:

Kod: Zaznacz cały

   t.id IN ([ZAZN]) AND grupa_ids=''
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 744
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: KD9 » 21 mar 2022, 22:54

Witam,
potrzebowałbym zestawienie ofert mniej więcej jak to
select id, tytul, kod, liczba, cena_kt, data_zakon, EAN, archiwum from aukcje
ale żeby była także cena z Allegro (w csv ALL_CENA).
 
Edycja PhotoSoft

Kod: Zaznacz cały

select id, tytul, kod, liczba, cena_kt, all_cena, data_zakon, EAN, archiwum
from aukcje a
left join auk_allegro aa on aa.nr_aukcji=a.nr_aukcji

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 22 mar 2022, 10:52

Witam,
zestawienia służą do transakcji. A te dane wyciągnie Pan z CSV.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 744
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: KD9 » 22 mar 2022, 16:32

Tylko że w sql wyciągam sobie same potrzebne kolumny, a oczyszczanie csv jest bardzo pracochłonne no i przecież from aukcje oznacza, że jest to tabela z ofertami a nie z transakcjami.
Jeśli cena z Allegro jest w innej tabeli, to chyba jest możliwość zrobienia jakiegoś join? Czy to jest ALL_CENA w tabeli AUK_ALLEGRO?

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 23 mar 2022, 08:53

Tak, tylko będzie Pan miał wszystkie aukcje z bazy w wyniku.

Dodałem zapytanie do pierwszego posta.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 744
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: KD9 » 23 mar 2022, 11:05

Ślicznie dzięki
>select archiwum
Tak, właśnie dzięki temu nie muszę robić 2 osobnych eksportów csv lub 2 aktualizacji 

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 353
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: kris » 16 maja 2022, 13:22

Witam.
Czy da się wyselekcjonować zamówienia posortowane według kategorii lub według wybranych kategorii?
Potrzebuję sobie wyliczyć ile średnio sztuk mam w jednym zamówieniu według kategorii.
Może to też być łączna liczba sprzedanych sztuk w danej kategorii z zaznaczonych zamówień.

Edycja PhotoSoft

Kod: Zaznacz cały

SELECT
kat_all_txt, SUM(ilosc)
FROM
transakcje t
INNER JOIN auk_hist_nr ah ON ah.nr_aukcji = t.nr_aukcji
INNER JOIN aukcje a ON a.id = ah.id_aukcji
WHERE
t.id IN ([ZAZN]) AND grupa_ids='' AND t.kosz=0
GROUP BY
kat_all_txt

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 17 maja 2022, 09:45

Witam,
proszę sprawdzić czy o to chodziło.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 353
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: kris » 17 maja 2022, 13:27

Coś jest nie tak, potrzebuję aby pokazywało jedynie sprzedaż z zaznaczonych transakcji, a pokazuje zdecydowanie większą liczbę sprzedanych sztuk niż wynika z zaznaczonych transakcji.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 18 maja 2022, 09:26

Ilość jest brana z transakcji. U mnie jest ok.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 353
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: kris » 18 maja 2022, 10:35

Nie wiem o co chodzi ale zaznaczyłem nawet jedną transakcję w której była 1 sztuka i wyświetliło 3. Dziś nie mogę tego wywołać ale z jednej kategorii gdzie mam nie więcej niż 100 sztuk sprzedanych pokazuje ponad 2000. Zaznaczam tylko transakcje z bieżącego miesiąca.

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 18 maja 2022, 15:22

Dziwne. Zaktualizowałem jeszcze zapytanie, więc proszę teraz sprawdzić.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

kris
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 353
Rejestracja: 09 wrz 2011, 11:22
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: kris » 19 maja 2022, 16:53

Super. Teraz działa. Dzięki.
Czy da się jeszcze wygenerować takie zestawie z ilością zamówień według kategorii? Tylko nie wiem jak ogarnąć jeśli w zamówieniu produkty z różnych kategorii.

Edycja PhotoSoft

Kod: Zaznacz cały

SELECT
kat_all_txt, COUNT(t.id)
FROM
transakcje t
INNER JOIN auk_hist_nr ah ON ah.nr_aukcji = t.nr_aukcji
INNER JOIN aukcje a ON a.id = ah.id_aukcji
WHERE
t.id IN ([ZAZN]) AND grupa_ids='' AND t.kosz=0
GROUP BY
kat_all_txt

PhotoSoft
Administrator
Posty: 5320
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy
Kontakt:

Re: [Transakcje] Własne zestawienia danych - wątek zbiorczy

Post autor: PhotoSoft » 20 maja 2022, 11:10

Powinno zadziałać powyższe zapytanie.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:idea: Jak przesłać logi XML? :arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU

ODPOWIEDZ