Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google :) Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.

Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny :arrow: ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details

Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.

Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Tutaj znajdziesz zgłaszane problemy oraz ich rozwiązania. Proszę obowiązkowo zapoznać się z podwieszonym poradnikiem "Jak prawidłowo zgłosić problem?".
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1186
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: KD9 »

Często jak uruchamiam lub zamykam kolejną kopię programu, to uruchamia się tworzenie kopii zapasowej. Jest to szalenie irytujące, bo paraliżuje mi pracę. Jak to wyłączyć? 
PhotoSoft
Administrator
Posty: 7234
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: PhotoSoft »

Nie wolno uruchamiać wielokrotnie tej samej kopii.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1186
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: KD9 »

A to dlaczego? Jest to często potrzebne, zwłaszcza jak na pierwszej mam czasochłonną operację, a na drugiej potrzebuję tylko posprawdzać jakieś rzeczy.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 7234
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: PhotoSoft »

Jest napisane w komunikacie:
UWAGA!!! Uruchomienie kilku kopii z tej samej lokalizacji spowoduje zdublowanie działań w tle oraz pobierania statusów edycji. Aby tego uniknąć, należy zainstalować każdą kopię EU w innym katalogu.
I to samo dotyczy kopii zapasowych.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
robi1976
Posty: 612
Rejestracja: 27 gru 2012, 19:58
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: robi1976 »

KD9 pisze: 28 lis 2023, 11:11 Często jak uruchamiam lub zamykam kolejną kopię programu, to uruchamia się tworzenie kopii zapasowej. Jest to szalenie irytujące, bo paraliżuje mi pracę. Jak to wyłączyć? 

w ustawieniach wyłącz backup

Zrzut ekranu 2023-11-29 112519.png
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1186
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: KD9 »

Tyle, że miałem ustawione raz w tygodniu i sądziłem, że jest to jakoś w tle, a nie jak uruchomię lub zamknę kopię. Niedoróbka.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 7234
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: PhotoSoft »

Jak kopia może być robiona w tle? Przecież w tym czasie nikt nie może być połączony z bazą.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1186
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: KD9 »

Nie tyle w tle, tylko np. o 3 w nocy.
PhotoSoft
Administrator
Posty: 7234
Rejestracja: 14 cze 2011, 13:10
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: PhotoSoft »

Już pisaliśmy o tym. Będzie taka opcja, cierpliwości.
Pozdrawiam, Marcin
photosoft.allegro(małpa)gmail.com

:arrow: Tutaj pobierzesz najnowszy instalator EU
KD9
Zaawansowany użytkownik EU
Posty: 1186
Rejestracja: 14 lut 2018, 12:06
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kontakt:

Re: Co ustawić, żeby nie robiła się kopia zapasowa przy uruchamianiu lub zamykaniu EU

Post autor: KD9 »

OK, ale mi teraz chodzi o to, żeby nie włączało mi się od przypadku do przypadku (bo nie widzę tu reguły) robienie kopii zapasowej.
ODPOWIEDZ