Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Poczta Polska nadawanie w paczkomatach poczty
-
Hunter209
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Poczta Polska nadawanie w paczkomatach poczty
Cała ta poczta polska to jedno wielkie nieporozumienie i co do tego to nie trzeba chyba nikogo przekonywać, niemniej jednak nadal mamy je w cennikach i klienci się decydują. Dla nas na plus bo mają późne godziny nadań - godzina 15 w moim rejonie to luksus.
Do rzeczy. Żeby nie stać w kolejkach na PP molestuję od dłuższego czasu pocztę o możliwość nadawania przesyłek Pocztex w ich automatach, akurat mam blisko, prawie tuż pod firmą więc alternatywa ciekawa.
Problem w tym, że podpisywałem umowę z PP jak jeszcze paczkomatów nie mieli, mam tam w umowie 3 wyznaczone placówki w których mogę nadać paczki i tylko tam - sprawdzałem inne placówki, nie widza moich paczek.
Dostaje sprzeczne komunikaty - na infolinii mówią, że tak można nadawać w automatach, ale mój opiekun musi mi je dodać do umowy i odsyłają do opiekuna.
Natomiast opiekun mówi - góra się nie zna. Nie ma takiej możliwości choć od dawna mówią, że już tuż tuż i taka możliwość będzie - ale kiedy nie wiadomo.
Teraz nie wiem - czy mój opiekun jest średnio bystry i walić drzwiami i oknami, czy góra nie wie co mówi?
Jak jest u was? czy ktoś z was ma możliwość nadawania w automatach? Chodzi mi o przesyłki na umowie, nie indywidualne za które trzeba słono zapłacić, ale nadać się da. Da się, nie da się?
Do rzeczy. Żeby nie stać w kolejkach na PP molestuję od dłuższego czasu pocztę o możliwość nadawania przesyłek Pocztex w ich automatach, akurat mam blisko, prawie tuż pod firmą więc alternatywa ciekawa.
Problem w tym, że podpisywałem umowę z PP jak jeszcze paczkomatów nie mieli, mam tam w umowie 3 wyznaczone placówki w których mogę nadać paczki i tylko tam - sprawdzałem inne placówki, nie widza moich paczek.
Dostaje sprzeczne komunikaty - na infolinii mówią, że tak można nadawać w automatach, ale mój opiekun musi mi je dodać do umowy i odsyłają do opiekuna.
Natomiast opiekun mówi - góra się nie zna. Nie ma takiej możliwości choć od dawna mówią, że już tuż tuż i taka możliwość będzie - ale kiedy nie wiadomo.
Teraz nie wiem - czy mój opiekun jest średnio bystry i walić drzwiami i oknami, czy góra nie wie co mówi?
Jak jest u was? czy ktoś z was ma możliwość nadawania w automatach? Chodzi mi o przesyłki na umowie, nie indywidualne za które trzeba słono zapłacić, ale nadać się da. Da się, nie da się?
-
artmedia_sklep
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Poczta Polska nadawanie w paczkomatach poczty
Mamy podpisaną umowę z Pocztą polską od roku 2012 (nawet nie myśleli wtedy o Automatach).
Będąc na umowie w Automatach Pocztex-u przesyłki można nadawać bez problemu, jest jednak jeden szkopuł:Do Automatu Pocztex nie można wysłać przesyłki wprost z platformy EU, każdą przesyłkę muszę wprowadzać RĘCZNIE w Elektronicznym Nadawcy na stronie www Poczty polskiej.
Może nadszedł czas by Pan Marcin K. zainteresował się tym "problemem".
W konfiguracji EU w ustawieniach EN Online można wybierać tylko jedną z dwóch opcji: "Placówka" lub "Kurier"
opcji "Automat" po prostu nie ma w EU (:-
Będąc na umowie w Automatach Pocztex-u przesyłki można nadawać bez problemu, jest jednak jeden szkopuł:Do Automatu Pocztex nie można wysłać przesyłki wprost z platformy EU, każdą przesyłkę muszę wprowadzać RĘCZNIE w Elektronicznym Nadawcy na stronie www Poczty polskiej.
Może nadszedł czas by Pan Marcin K. zainteresował się tym "problemem".
W konfiguracji EU w ustawieniach EN Online można wybierać tylko jedną z dwóch opcji: "Placówka" lub "Kurier"
opcji "Automat" po prostu nie ma w EU (:-
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 131 razy
- Kontakt:
Po wybraniu kuriera nie można nadać paczki w automacie? Ta opcja nie jest przypisana do paczki w API, więc powinno się udać.
-
artmedia_sklep
Opcja Kurier nie wchodzi w rachubę bo musi być uzgadniany dojazd Kuriera pod adres Firmy.
W E-Nadawcy należy wybrać:
- Placówka Pocztowa
- Automat Paczkowy
- Kurier
Zgodnie z informacją od konsultanta opcja ta (ten wybór) powinna być dostępna przez API.
"Automat Paczkowy" jest odrębną formą nadawania przesyłki.
Taką otrzymałem informację.
W E-Nadawcy należy wybrać:
- Placówka Pocztowa
- Automat Paczkowy
- Kurier
Zgodnie z informacją od konsultanta opcja ta (ten wybór) powinna być dostępna przez API.
"Automat Paczkowy" jest odrębną formą nadawania przesyłki.
Taką otrzymałem informację.
-
artmedia_sklep
W opisach API Poczty polskiej znalazłem taki akapit:
----------------------------------------------------------------------------------
shipmentChannel Element pozwalający na określenie miejsca nadania.
Dostępne wartości:
PP – placówka pocztowa
APM – automat paczkowy
COURIER – kurier
W przypadku jednoczesnego uzupełnienia elementu
punktNadania, element shipmentChannel będzie miał
znaczenie decydujące.
PS.
poza tym nie mam więcej wiedzy
----------------------------------------------------------------------------------
shipmentChannel Element pozwalający na określenie miejsca nadania.
Dostępne wartości:
PP – placówka pocztowa
APM – automat paczkowy
COURIER – kurier
W przypadku jednoczesnego uzupełnienia elementu
punktNadania, element shipmentChannel będzie miał
znaczenie decydujące.
PS.
poza tym nie mam więcej wiedzy
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Nie mam teraz dostępu do dokumentacji, bo zablokowali dostęp osobom bez konta EN.
punktNadania oraz shipmentChannel nie są wysyłane przy wybranym kurierze.
punktNadania oraz shipmentChannel nie są wysyłane przy wybranym kurierze.
-
Hunter209
Artmedia_sklep dzięki za cynk! Wygląda na to, że mój opiekun handlowy słabo ogarnia temat.
Powiedz jeszcze proszę, czy opcję automatów musieliście jakoś "aktywować" sami lub przez opiekuna?
Dziwne jest to, że ja w opcjach EN nie mam możliwości wyboru opcji nadania w automacie. Usługa Pocztex 2.0

Powiedz jeszcze proszę, czy opcję automatów musieliście jakoś "aktywować" sami lub przez opiekuna?
Dziwne jest to, że ja w opcjach EN nie mam możliwości wyboru opcji nadania w automacie. Usługa Pocztex 2.0

-
artmedia_sklep
Wystarczył jeden telefon na infolinię Poczty polskiej i opcja Automat paczkowy został aktywowany.
Teraz czekam na P. Marcina i aktywację tej opcji w programie EU.
Teraz czekam na P. Marcina i aktywację tej opcji w programie EU.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Mam już dostęp do dokumentacji, więc może dzisiaj będzie aktualizacja.
- Za ten post autor EasyUploader otrzymał podziękowanie:
- artmedia_sklep (8 min temu)
-
Hunter209
Jak Pan będzie grzebał, to proszę pogrzebać głębiej i sprawdzić czy przesyłki zagraniczne Packeta obsługiwane przez PP też można ustawić na nadawanie w Automacie Pocztex.
Ja walczę dalej. Na infolinii odsyłają mnie do opiekuna, opiekun nadal twierdzi, ze sie nie da. Ręce opadają.
Aha i jak coś to sprawdziłem ten sposób:
Ja walczę dalej. Na infolinii odsyłają mnie do opiekuna, opiekun nadal twierdzi, ze sie nie da. Ręce opadają.
Aha i jak coś to sprawdziłem ten sposób:
i potwierdzam że nie da się. Etykieta wygenerowana na nadanie u kuriera prze EU nie została przyjęta przez Automat poczty.EasyUploader pisze: ↑03 kwie 2026, 11:25 Po wybraniu kuriera nie można nadać paczki w automacie? Ta opcja nie jest przypisana do paczki w API, więc powinno się udać.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
W dokumentacji nic nie ma o Packeta. Jeśli idzie to jako przesyła Pocztex to może się uda.
-
artmedia_sklep
To czekamy na zaktualizowaną wersję z Automatem paczkowym (nadal widzę 3.69.3.2 bez Automatu)
-
artmedia_sklep
Dziękuję.
W EU ver.3.69.4.0 wysyłka do Automatu paczkowego jest obsługiwana prawidłowo.
W EU ver.3.69.4.0 wysyłka do Automatu paczkowego jest obsługiwana prawidłowo.