Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Nadpisywanie gabarytu niezależnie od wymiarów paczki
POPRAWKA w [EU 3.69.3.1]
Regulamin forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.
Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco. Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź czy ktoś wcześniej nie zgłosił już podobnego pomysłu. Jeśli tak, wówczas dopisz się do niego, ponieważ pod uwagę będą brane tylko takie sugestie, które zostaną poparte przez większą ilość użytkowników. Stąd domyślnie ustawione jest sortowanie wg liczby odpowiedzi.
Zgłoszone sugestie są przeglądane i wybierane do wdrożenia podczas projektowania nowej wersji. Nie zaglądam tutaj na bieżąco. Tematy, w których przez 6 m. od ostatniego postu nikt się nie wypowie będą automatycznie usuwane.
-
KD9
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
- Kontakt:
Nadpisywanie gabarytu niezależnie od wymiarów paczki
Prośba, aby program ignorował wysokość paczki, gdy określony jest gabaryt.
Przykładowo mam konfigurację WzA z wymiarem 35x25x8 cm, jednak mam do wysłania coś wyższego, więc zmieniam literkę na B, działa to dla paczkomatów i chyba dla Orlenu, ale nie działa dla Allegro One Box, które nadal pobiera gabaryt z wymiarów, czyli etykieta jest z S, a nie z M.
Nie chcę robić dla każdego wymiaru osobnej konfiguracji, bo potem trzeba pamiętać, żeby przywrócić domyślną konfigurację, co nie jest wygodne i łatwo o błędy.
Przykładowo mam konfigurację WzA z wymiarem 35x25x8 cm, jednak mam do wysłania coś wyższego, więc zmieniam literkę na B, działa to dla paczkomatów i chyba dla Orlenu, ale nie działa dla Allegro One Box, które nadal pobiera gabaryt z wymiarów, czyli etykieta jest z S, a nie z M.
Nie chcę robić dla każdego wymiaru osobnej konfiguracji, bo potem trzeba pamiętać, żeby przywrócić domyślną konfigurację, co nie jest wygodne i łatwo o błędy.
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 130 razy
- Kontakt:
Re: Nadpisywanie gabarytu niezależnie od wymiarów paczki
Dla One Box wymiary są brane z gabarytu, jeśli został uzupełniony, więc chyba nie rozumiem o co chodzi.
Dla One Boxa wchodzi prawidłowo, chyba że jest to One Kurier wtedy bierze z ustawień integracji (może warto by to poprawić)
Dodam też, że nie wchodzi z S/M/L tylko z ustawień integracji wszystkie DHL i DPD (one,kuriery,punkty i zagranica) i trzeba nadawać każdy gabaryt osobno.
Dodam też, że nie wchodzi z S/M/L tylko z ustawień integracji wszystkie DHL i DPD (one,kuriery,punkty i zagranica) i trzeba nadawać każdy gabaryt osobno.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Jest napisane w instrukcji dla jakich przesyłek działa
viewtopic.php?t=668
Chcielibyście, aby przeliczanie gabarytów działało dla wszystkich form dostawy? Można dodać
Chcielibyście, aby przeliczanie gabarytów działało dla wszystkich form dostawy? Można dodać
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Działa, to naprawdę pomogło/przyśpieszyło pracę. Dziękuje Panie Marcinie.
Proszę o lekką modyfikację, gdyż dla:
Allegro International Automaty Paczkowe Czechy, One (i nie wiem czy nie inne z tej serii) są mniejsze wymiary do gabarytów niż przypisane (maksymalne to 57x43x33).
Proszę o lekką modyfikację, gdyż dla:
Allegro International Automaty Paczkowe Czechy, One (i nie wiem czy nie inne z tej serii) są mniejsze wymiary do gabarytów niż przypisane (maksymalne to 57x43x33).
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Cieszę się
Tam są gabaryty ABC? Ponieważ w instrukcji nic nie ma na ten temat
Więc automatyczne korygowanie wymiarów nie będzie dobrym rozwiązaniem, ponieważ co innego będzie w transakcji, a co innego zostanie wysłane.
Lepiej będzie stworzyć własny gabaryt pod tą dostawę.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
W takim razie nie ma problemu. Dodam domyślne wymiary dla tej dostawy.
Dopytam jeszcze allegro dla jakich innych dostaw obowiązują te gabaryty
Dopytam jeszcze allegro dla jakich innych dostaw obowiązują te gabaryty
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Trochę potrwa zanim allegro mi to zweryfikuje.
Na razie wgrałem nowy instalator z poprawką dla wszystkich automatów International.
Na razie wgrałem nowy instalator z poprawką dla wszystkich automatów International.
A / S – 9 cm x 43 cm x 57 cm
B / M – 16 cm x 43 cm x 57 cm
C / L – 33 cm x 43 cm x 57 cm
-
KD9
- Kontakt:
Jest błąd, bo wpisanie gabarytu na liście eksportowej do paczkomatów Inpost jest ignorowane - wcześniej to działało.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Wymiary mają priorytet, więc trzeba je usunąć po zmianie gabarytu. Wgram później poprawkę.
-
KD9
- Kontakt:
Od początku chodziło mi o to, żeby po wpisaniu literki gabarytu był on decydujący, a nie wymiar.
Jest błędny rozmiar dla dostawy:
Allegro Automaty Paczkowe DPD (AD)
na pewno przy gabarycie B
Allegro Automaty Paczkowe DPD (AD)
na pewno przy gabarycie B