Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Firebird 5 + EU :/
POPRAWKA w [EU 3.70.3.4]
Re: Firebird 5 + EU :/
isql.exe -user SYSDBA -password masterkey localhost:employee
to dziala, ale program Easy dalej nie łączy sie z Firebird, mówi, zeby pytać administatora bazy o hasło, czyli to samo.
to dziala, ale program Easy dalej nie łączy sie z Firebird, mówi, zeby pytać administatora bazy o hasło, czyli to samo.
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 155 razy
- Kontakt:
To może wina antywirusa / zapory, które blokują połączenie między EU, a Firebirdem.
Z jakiego oprogramowania zabezpieczającego korzystacie?
Z jakiego oprogramowania zabezpieczającego korzystacie?
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
W kwestii połączenia to niczego nie zmieni. Sprawdzę u siebie tego Bitdefendera.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
To nie wina Bitdefendera.
Otrzymałem błąd "Your user name and password are not defined. Ask your database administrator to set up a Firebird login." tylko w dwóch przypadkach, gdy:
Otrzymałem błąd "Your user name and password are not defined. Ask your database administrator to set up a Firebird login." tylko w dwóch przypadkach, gdy:
- Przy instalacji serwera zmieniłem domyślne hasło masterkey na inne.
Wtedy ten sam błąd pokazywało polecenie isql.exe -user SYSDBA -password masterkey localhost:employee - W EU wpisałem inne hasło, niż było przypisane do SYSDBA.
Dokladnie tak to wyglada, dlatego watpilem w Bitdefender, gdyz Firebird byl w wykluczonych, a nawet test robilem, z wylaczona ochrona.
Ciekawe wiec w czym problem, poczekajmy na nowego firebirda, moze cos sie poprawi;)
Ciekawe wiec w czym problem, poczekajmy na nowego firebirda, moze cos sie poprawi;)
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Jeszcze pokombinowałem z Firebirdem i udało mi się wywołać trzeci raz ten błąd, gdy:
- było ustawione połączenie lokalne,
- w katalogu instalacyjnym EU brakowało pliku "fb5\firebird.conf",
- wgrana była baza .EU5 do katalogu "db".
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt: