Od teraz można zarejestrować lub zalogować się na forum poprzez konto Facebook albo Google
Jeśli zalogujesz się w ten sposób i na forum jest już utworzone konto o takim samym adresie e-mail, wówczas oba konta zostaną ze sobą powiązane. Czyli zachowane zostaną wszystkie ustawienia i posty.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Jeśli adresy e-mail będą różne, wówczas zostanie założone nowe czyste konto. W razie czego można zmienić w ustawieniach istniejącego konta adres na inny
Ten komunikat można zamknąć w prawy górnym rogu.
Kod taryfy celnej
POPRAWKA w [EU 3.69.5.1]
Re: Kod taryfy celnej
Problem wyjasniony. Za 1 razem przy próbie wystawienia w allegro został stworzony produkt po numerze katalogowym części. Aukcje sie nie wystawiły, ale produkt sie zapisał w allegro z jakimis znakami w parametyrze "kod taryfy". Przy kolejnych próbach wystawienia allegro automatycznie próbowało powiazać przedmioty z produktem który już w allegro istniał. Oferty dało sie wystawic po zmianie w numerze katalogowym części
-
EasyUploader
- Administrator
- Podziękował: 91 razy
- Otrzymał podziękowań: 137 razy
- Kontakt:
-
KD9
- Zaawansowany użytkownik EU
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
- Kontakt:
Ale przecież to jest parametr WYŁĄCZNIE do handlu międzynarodowego. Nie każdy użytkownik EU sprzedaje za granicę.Nie planuję takiej funkcji. Można by jedynie ten parametr przenieść na koniec listy.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Proszę założyć temat z sugestią i zobaczymy czy będzie zainteresowanie.
Wgrałem nowy instalator z poprawką, aby parametr nie był wyświetlany na początku.
Wgrałem nowy instalator z poprawką, aby parametr nie był wyświetlany na początku.
- Za ten post autor EasyUploader otrzymał podziękowanie:
- nijaki (18 maja 2026, 16:39)
-
nijaki
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Dla mnie to dobre rozwiązanie - jednak lubię widzieć wszelkie pomysły Allegro - nawet te najgłupsze.
Dla mnie osobiście ten parametr jest zbędny... ale lubię wiedzieć co kombinuje Allegro i czym mnie będzie zaskakiwać w najbliższym czasie.
Dla mnie osobiście ten parametr jest zbędny... ale lubię wiedzieć co kombinuje Allegro i czym mnie będzie zaskakiwać w najbliższym czasie.
-
KD9
- Kontakt:
No to zobaczyliśmy i dla chętnych, którzy mają EU na kilku monitorach, może być parametr nieukrywany, ja preferuję ergonomię.
-
nijaki
Ta ergonomia powoduje, że w ofertach będą te parametry dodawane.
Już teraz jeśli wybierasz produkt z Katalogu (a w większości wypadków jest to KONIECZNE) to ten parametr jest uzupełniany z automatu. I jeśli go nie usuniesz przy wystawianiu ręcznie to on będzie w ofercie.
W zasadzie to mi to obojętne czy on tam jest czy nie, dopóki przy jakiejś edycji się coś nie wysypie, jak gdzieś na forum było to już opisywane.... i problem był permanentny z wystawieniem oferty.
Ja u siebie usuwam ten parametr i mam spokój póki co. Ale żeby go usunąć muszę go widzieć.
Ergonomia o jedno okienko brzmi trochę naciąganie.
-
KD9
- Kontakt:
Jak lubisz dużo widzieć naraz, to polecam:
To tylko kwestia odpowiedniego opisu w statusie.
-
nijaki
Lubię widzieć dużo, bo to ułatwia pracę. Ja nie jestem AUTOMATEM, i chcę widzieć co mam a czego nie mam w ofercie.
A poza tym to nie była kwestia opisu w statusie (cokolwiek to znaczy) tylko produktyzacja namieszała od strony Allegro. A że błąd był zwracany dziwnie to trudno było to namierzyć...
Zwróć uwagę, że do bardzo wielu ofert Allegro z automatu dodało te kody... nie mam pojęcia po co i dlaczego, ale dodało.
Trochę to nielogiczne jeśli do mojej oferty mi dopisują parametry bez informowania mnie - ale Allegro jest większe ode mnie i więcej im wolno
Co CI tak bardzo to jedno okienko przeszkadza - jest przecież nawet przesunięte na dół.
A poza tym to nie była kwestia opisu w statusie (cokolwiek to znaczy) tylko produktyzacja namieszała od strony Allegro. A że błąd był zwracany dziwnie to trudno było to namierzyć...
Zwróć uwagę, że do bardzo wielu ofert Allegro z automatu dodało te kody... nie mam pojęcia po co i dlaczego, ale dodało.
Trochę to nielogiczne jeśli do mojej oferty mi dopisują parametry bez informowania mnie - ale Allegro jest większe ode mnie i więcej im wolno
Co CI tak bardzo to jedno okienko przeszkadza - jest przecież nawet przesunięte na dół.
-
EasyUploader
- Administrator
- Kontakt:
Te kody będą potrzebne do generowania dokumentów dla odprawy celnej. Allegro szykuje się do uruchomienia sprzedaży na Ukrainę.